Domácí vanilková zmrzlina
Ingredience
- vanilkový lusk: 1 ks
- žloutky: 5 ks
- smetana ke šlehání 33 %: 500 ml
- moučkový cukr: 60 - 80 g
- vanilkový cukr: 10 g
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Domácí vanilková zmrzlina - recept
Vanilkový lusk podélně přepůlíme, špičkou nože seškrábneme semínka a smícháme je se smetanou, vanilkovým luskem a oběma cukry. V kastrolku smetanu přivedeme k varu, odstavíme a vmícháme žloutky. Odstraníme vanilkový lusk, přecedíme přes sítko, necháme vychladnout a vlijeme do nádoby vhodné do mrazáku.
Domácí vanilková zmrzlina se během mrazení musí každých 30 minut po dobu 4 hodin promíchat.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.