Kuřecí paličky pokapeme citrónovou šťávou. Bílý jogurt a koření tandoori smícháme a vytvoříme marinádu. Do vzniklé směsi nakládáme naporcované maso a necháme odležet. Maso necháme odpočívat alespoň přes noc. Marinádu můžeme dle libosti doplnit o kardamon, koriandr, česnek, cibuli či jiné přísady. Po marinování přendáme maso do pekáčku a pečeme v troubě nejprve na 160 °C, před koncem pečení pak zvýšíme teplotu až na 220 °C. Pro křupavější kůrku můžeme zvolit také funkci gril.
Kuře tandoori podáváme ideálně s pravým indickým chlebem, který si můžeme vyrobit doma ze směsi mouky, vody a soli.
V míse smícháme med, hořčici, olivový olej a citronovou šťávu. Marinádu důkladně vetřeme do kuřecích paliček a necháme asi 30 minut odležet. Poté paličky naskládáme do pekáče, lehce podlejeme vodou a přidáme…
Kuřecí prsa s křídlem důkladně osolíme a opepříme. Vetřeme do nich česnek a nasekané čerstvé bylinky. Necháme při pokojové teplotě marinovat alespoň 1 hodinu. Troubu rozehřejeme na 200 °C.
Na pánvi…
Na troše oleje necháme zpěnit nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nadrobno nakrájený česnek a po max. 1 minutě špenát. Ten necháme zvadnout, krátce podusíme a po vychladnutí z něj vymačkáme přebytečnou vodu.
…
Kuřecí maso nebo skelety zbavíme tučných částí, omyjeme a vložíme do hrnce. Přidáme očištěný celer, polovinu mrkve, petržel a cibuli i se slupkou. Zalijeme studenou vodou, lehce osolíme a přivedeme k varu. Po…
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.