![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--dieta.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--detske.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezcukru.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--raw.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlepek.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--rychlovky.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--testoviny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--lusteniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlaktozy.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--maso.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--ryby.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zverina.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vnitrnosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--gril.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--hravevareni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--luxusni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--alkohol.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zavareniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--imunita.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--sladkosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--domaci_pekarna.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--parnihrnec.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--prasarny.png)
![Dýňová zmrzlina se stévií](/img/clanky/f6ca0d23eda7ab99c32262f9cfd04db8/ice-cream-g13800d972_1920.jpg)
Dýňová zmrzlina se stévií
Ingredience
- nízkotučná zakysaná smetana : 200 g
- nízkotučný bílý jogurt: 250 g
- vanilkový lusk
- kokosové mléko : 100 ml
- dýně Hokkaido: 200 g
- sladidlo stévie : 4 odměrky
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Dýňová zmrzlina se stévií – recept
Začněte tím, že si oloupete dýni, pokrájíte ji na střední kousky a dáte vařit do měkka ve vodě (to bude trvat asi 10 až 15 minut). Mezitím si v míse rozmíchejte zakysanou smetanu spolu s bílým jogurtem, a nakonec také přisypte semínka z půlky vanilkového lusku. Dále si sceďte vařenou dýni, vložte ji do mixéru a rozmělněte s kokosovým mlékem a čtyřmi odměrkami stévie. Hotovou směs vmíchejte k jogurtu a zakysané smetaně. Hmotu následně navrstvěte do vyšší uzavíratelné misky a dejte mrazit aspoň na 5 až 6 hodin do mrazáku (zhruba po 60 až 80 minutách promíchávejte). Dýňovou zmrzlinu podávejte třeba s drcenými vlašskými oříšky.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.