Dýňová zmrzlina se stévií
Ingredience
- nízkotučná zakysaná smetana : 200 g
- nízkotučný bílý jogurt: 250 g
- vanilkový lusk
- kokosové mléko : 100 ml
- dýně Hokkaido: 200 g
- sladidlo stévie : 4 odměrky
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Dýňová zmrzlina se stévií – recept
Začněte tím, že si oloupete dýni, pokrájíte ji na střední kousky a dáte vařit do měkka ve vodě (to bude trvat asi 10 až 15 minut). Mezitím si v míse rozmíchejte zakysanou smetanu spolu s bílým jogurtem, a nakonec také přisypte semínka z půlky vanilkového lusku. Dále si sceďte vařenou dýni, vložte ji do mixéru a rozmělněte s kokosovým mlékem a čtyřmi odměrkami stévie. Hotovou směs vmíchejte k jogurtu a zakysané smetaně. Hmotu následně navrstvěte do vyšší uzavíratelné misky a dejte mrazit aspoň na 5 až 6 hodin do mrazáku (zhruba po 60 až 80 minutách promíchávejte). Dýňovou zmrzlinu podávejte třeba s drcenými vlašskými oříšky.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.