Francouzská cibulová polévka se sýrem
Ingredience
- cibule: 250 g
- kuřecí vývar: 500 ml
- strouhaný sýr: 50 g
- bílé víno: 50 ml
- máslo: 1 PL
- olivový olej: 1 PL
- bobkový list: 1 ks
- snítka tymiánu
- sůl
- pepř
- muškátový květ
- bageta
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Francouzská cibulová polévka - recept
Na másle osmahneme cibuli nakrájenou na kolečka. Restujeme velmi zvolna až do doby, kdy je cibule dotmava. Přidáme bobkový list a zalijeme vínem. Počkáme, až se víno odpaří, přilijeme vývar a vaříme 10 minut. Přidáme špetku muškátového květu, pepř a sůl a 5 minut společně povaříme.
Francouzská cibulová polévka se servíruje s plátky bagetky a sýrem, které necháme před servírováním zapéct v troubě rozehřáté na 190 °C asi 10 minut dozlatova. Bagetku před podáváním umístíme přímo do polévky.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.