Francouzské palačinky
Ingredience
- hladká mouka: 100 g
- mléko: 200 ml
- vejce: 1 ks
- třtinový cukr: 1 KL
- špetka soli
- olej
- máslo
- Na pomerančovou šťávu:
- BIO pomeranče: 1 ks
- třtinový cukr: 50 g
- máslo: 50 g
- pomerančový likér: 1 PL
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Francouzské palačinky - recept
Do mléka smíchaného s vejcem pomocí metličky zašleháme prosátou mouku se špetkou soli. Hladké těstíčko necháme v lednici odpočinout 20 minut. Na pánvi rozehřejeme olej s trochou másla a opečeme tenké palačinky z obou stran dozlatova.
Pomerančová šťáva: V hlubší pánvi necháme rozpustit máslo, přisypeme cukr, který necháme za stálého míchání zkaramelizovat. Přilijeme pomerančovou šťávu, necháme opět zahřát a důkladně rozmícháme karamel. Přisypeme nastrouhanou pomerančovu kůru a necháme při nízké teplotě zhoustnout. Na závěr přidáme pomerančový likér a necháme chvíli probublat.
Francouzské palačinky složíme na polovinu a ještě jednou na polovinu a dáme do pánve s pomerančovou šťávou, kde je necháme nasáknout. Na talíři posypeme moučkovým cukrem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.