Smetanová omáčka na špagety s pancettou
Ingredience
- špagety: 200 g
- plátky pancetty: 4 ks
- cibule: 1 ks
- stroužky česneku: 1 ks
- čedar: 1 PL
- smetana ke šlehání: 1 ks
- sůl
- pepř
- pažitka
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Smetanová omáčka na špagety s pancettou - recept
Špagety dáme vařit do vroucí osolené vody podle návodu, ale pouze tak dlouho, aby byly trochu tvrdší než al dente (na skus).
Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, pancettu na malé proužky, čedar nastrouháme. V hlubší pánvi při mírné teplotě necháme krátce orestovat pancettu, která pustí tuk. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, orestujeme a nakonec krátce osmahneme i česnek. Přilijeme smetanu, kterou necháme zredukovat asi na polovinu. Přisypeme nastrouhaný čedar, který omáčku mírně zahustí. Podle chuti osolíme a opepříme.
Smetanová omáčka na špagety se smíchá s těstovinami a prohřívá tak dlouho, až se v omáčce dodělají. Nakonec posypeme nadrobno nasekanou pažitkou.
TIP: Místo pancetty můžeme použít kvalitní šunku, kterou orestujeme na troše másla.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.