Mořský ďas na dijonské hořčici
Ingredience
- mořský ďas: 400 g
- máslo: 50 g
- zeleninový nebo rybí vývar: 100 ml
- bílé víno: 100 ml
- dijonská hořčice: 1 KL
- stroužky česneku: 1 ks
- citrónový pepř
- sůl
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Mořský ďas na dijonské hořčici – recept
Rybu osušíme, osolíme a opepříme citrónovým pepřem (můžeme použít obyčejný pepř a pár kapek citrónové šťávy). Necháme hodinu uležet v lednici. Na pánvi na másle rybu z obou stran zprudka orestujeme. Rybu přesuneme do pekáče i s výpekem a 5 minut pečeme při 180 °C. Z pekáče vytáhneme upečenou rybu, do výpeku dáme česnek, dijonskou hořčici, zeleninový vývar a bílé víno, rozmícháme, vložíme zpět rybu a v troubě pečeme ještě 10 minut.
Mořského ďasa podáváme s vařenými bramborami a brokolicí.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.