Grilované krevety
Ingredience
- krevety: 250 g
- olivový olej: 3 PL
- citron: 1
- tymián
- rozmarýn
- chilli
- sůl
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Grilované krevety – recept
Čerstvé krevety omyjeme a odstraníme jim tmavé střívko. Na grilované krevety si nejdříve připravíme marinádu. Smícháme olej, nasekané bylinky, citronovou šťávu a sůl. Krevety napícháme na špejle nebo grilovací jehly a do této směsi je ponoříme. Umístíme je asi na hodinu do ledničky, aby se všechny chutě propojily. Krevety grilujeme z každé strany asi 2 - 3 minuty.
Grilované krevety mohou být při zahradních party skvělou jednohubkou nebo lehkým a dietním hlavním chodem.
Tento recept je velice jednoduchý a variabilní, můžeme si vyhrát s marinádou dle naší aktuální nálady. Dle libosti experimentujeme s bylinkami, chilli, medem, sójovou omáčkou nebo šťávou z limetek. Všechny tyto ingredience k sobě jednoduše zapadají a nemůžeme jejich vzájemnou kombinací nic pokazit.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.