Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Jablečný štrúdl z listového těsta Dezerty
26. 09. 2017 Přečteno: 4105x

Jablečný štrúdl z listového těsta

Ingredience
- +
  • listové těsto: 1 ks
  • jablka: 5 - 6 ks
  • tatranka
  • cukr krystal
  • skořice
  • podle chuti rozinky nebo ořechy
  • mouka na podsypání
  • vajíčko

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

Jablečný štrúdl z listového těsta – recept

Listové těsto vyválíme do obdélníkového tvaru a posypeme nastrouhanou tatrankou. Oloupeme jablka a nastrouhaná je poklademe na těsto, od vzdálenějšího kraje si necháme pár cm mezeru, ať se dá štrůdl dobře zamotat. Jablka zasypeme cukrem, skořicí, přidáme podle chuti ořechy a rozinky a můžeme znovu zasypat tatrankou. Štrúdl zabalíme a pořádně přitiskneme kraje, aby se nerozpadly a nevytekla jablka. Štrúdl nakonec na pár místech propíchneme vidličkou, potřeme rozšlehaným vajíčkema pečeme v troubě rozehřáté na 170 °C asi 25 minut dozlatova. 

Jablečný štrúdl z listového těsta po vychladnutí na talíři zasypeme moučkovým cukrem.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Krabičková dieta – zdravé stravování bez vaření a počítání kalorií

Zdravé stravování jsem si vyzkoušela taky, objednávala jsem čtyři měsíce a s jídlem a výslednou váhou jsem spo...

Tipy, jak ušetřit při nákupu kosmetiky a neslevit na kvalitě

Hodně zajímavých slev je také na https://slevovykupon.net/

Doporučené recepty

Kuře teriyaki

Hlavní jídla: Kuře teriyaki

Smícháme rýžové víno, zázvor, třtinový cukr, pár kapek sezamového oleje a přidáme kuřecí maso nakrájené na kostky.…

Květáková polévka s kari

Polévky: Květáková polévka s kari

Květák rozebereme na růžičky, smícháme s trochou olivového oleje, osolíme, opepříme a na plechu vyloženém pečicím…

Okoun nilský na zelenině

Hlavní jídla: Okoun nilský na zelenině

Filety okouna opláchneme, osušíme, osolíme a opepříme. Pekáček vymažeme máslem a poklademe nakrájenou zeleninou,…

Bramborové špízy s klobásou

Předkrmy a chuťovky: Bramborové špízy s klobásou

Brambory i se slupkou důkladně očistíme, nakrájíme na hrubší plátky a v osolené vodě uvaříme asi 10 minut do…