Krůtí hamburger
Ingredience
- mleté krůtí maso: 400 g
- vejce: 1 ks
- červená cibule: 1 ks
- česnek- stroužky: 1 ks
- rajče: 1 ks
- ledový salát
- omáčka dle chuti
- housky na hamburgery: 2 ks
- olej
- sůl
- pepř
- chilli
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Krůtí hamburger – recept
Polovinu cibule nakrájíme nakolečka, druhou polovinu nadrobno. Smícháme mleté maso, nadrobno nakrájenou cibulku, vejce, prolisovaný česnek, sůl, pepř a špetku chilli. Ze vzniklé směsi vytvoříme placičky velikosti dlaně a necháme odležet v lednici.
Rajčata nakrájíme na kolečka, housky překrojíme, stranu řezu potřeme trochou oleje a lehce ogrilujeme. Zároveň ogrilujeme burgery z každé strany asi 4 minuty (podle tloušťky).
Na spodní část housky položíme salát, potřeme omáčkou, dáme krůtí burger, plátky rajčete, kolečka cibule a nakonec přiklopíme druhou polovinou housky. Celý krůtí hamburger můžeme propíchnout špejlí, aby se nám při konzumaci nerozjížděl.
Krůtí hamburger můžeme podávat s domácími bramborovými hranolky.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.