Mrkvová pomazánka
Ingredience
- mrkev: 2 ks
- ricotta: 1 ks
- máslo: 1 PL
- česnek - stroužky: 1 ks
- olivový olej
- citronová šťáva
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Mrkvová pomazánka – recept
Mrkev nahrubo nastrouháme. Na pánvi rozehřejeme máslo a mrkev na něm orestujeme. Mrkev osolíme a opepříme a přidáme prolisovaný česnek. Celý proces tepelné úpravy by neměl přesáhnout 5 minut, aby se mrkev nerozvařila. Nakonec můžeme chuť zvýraznit zakápnutím citronovou šťávou.
Orestovanou mrkev necháme vychladnout a pak do ní přidáme ricottu a promícháme. Mrkvová pomazánka se nakonec zakápne olivovým olejem. Pokud nevyhledáváme živočišné produkty, můžeme ricottu nahradit tofu a připravit si tak zcela rostlinnou pomazánku.
Mrkvová pomazánka se podává na oblíbeném pečivu, nejlépe celozrnném.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.