Francouzské brambory s uzeným masem
Ingredience
- brambory: 400 g
- cibule: 1 ks
- vejce: 2 ks
- uzené maso: 200 g
- smetana ke šlehání: 100 ml
- tvrdý sýr: 120 g
- sůl
- pepř
- pažitka
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Francouzské brambory s uzeným masem – recept
Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě do poloměkka, scedíme a necháme vychladnout. Nakrájíme je na kolečka, cibuli a uzené maso nadrobno. Rozšleháme vajíčka a vmícháme do nich smetanu, osolíme a opepříme. Zapékací mísu vymažeme máslem a začneme vrstvit brambory, uzené maso s cibulí, vše zalijeme vajíčky smíchanými se smetanou. Sýr nastrouháme a nasypeme ho na brambory. Francouzské brambory dáme péct na 180 °C na 25 - 35 minut dozlatova a posypeme pažitkou.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.