Pomalu pečená krkovice
Ingredience
- krkovice vcelku: 1 kg
- cibule: 1 ks
- rozmarýn - snítka: 1 ks
- bobkový list: 3 ks
- sůl
- pepř
- kmín
- sádlo
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Pomalu pečená krkovice - recept
Dno pekáče vymažeme sádlem, pokladem cibulí nakrájenou na širší kolečka, na cibuli položíme krkovici osolenou a opepřenou ze všech stran, kterou můžeme svázat provázkem, aby při pečení držela tvar. Krkovici posypeme kmínem, rozmarýnem, přidáme bobkový list, podlijeme trochou vody, přikryjeme a pečeme na 170 °C asi 4 hodiny. Odkryjeme a dopečeme asi 20 minut dozlatova.
Maso nakrájíme na plátky, z výpeku odstraníme bobkový list, příp. větvičku rozmarýnu a maso vrátíme do výpeku, který můžeme předtím přepasírovat nebo rozvařenou cibuli rozmixovat.
Pomalu pečená krkovice se podává se zelím a knedlíkem, ale i s chlebem nebo bramborovými noky.
Diskuse k receptu: 2 příspěvky.