![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--dieta.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--detske.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlepek.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlaktozy.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--raw.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--rychlovky.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--testoviny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--lusteniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--maso.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--ryby.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zverina.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vnitrnosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--gril.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--hravevareni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--luxusni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--alkohol.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zavareniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--imunita.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--sladkosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezcukru.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--domaci_pekarna.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--parnihrnec.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--prasarny.png)
![Dýňové pyré](/img/clanky/b51414faf239423595edfc83fe324d03/dynove-pyre.jpg)
Dýňové pyré
Ingredience
- dýně (hokkaidó, muškátová, máslová…)
- sůl
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Dýňové pyré - recept
Dýni oloupeme (kromě dýně hokkaidó, kterou není třeba loupat), překrojíme a vydlabeme z ní semínka. Potom dýni nakrájíme na stejně velké kousky, osolíme a pečeme na 190 °C do úplného změknutí. Obvykle to trvá 30 až 45 minut podle velikosti. Dýni po upečení necháme chvíli zchladnout, a potom důkladně rozmixujeme tyčovým mixérem na husté dýňové pyré.
Dýňové pyré můžeme zpracovat na polévku, kterou jen naředíme vodou nebo vývarem a ochutíme bylinkami a česnekem. Dále můžeme pyré využít na jednoduchou omáčku na těstoviny.
Pochutnáme si i na sladkých dobrotách z dýňového pyré. Upéct můžeme dýňový koláč, muffiny, dort a jiné dezerty. V tomto případě můžeme při přípravě pyré vynechat sůl.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.