Jahodová bublanina
Ingredience
- čerstvé jahody: 500 g
- polohrubá mouka: 500 g
- moučkový cukr: 250 g
- mléko: 300 ml
- olej: 200 ml
- vejce: 4 ks
- prášek do pečiva: 1 ks
- máslo na vymazání plechu
- hrubá mouka na vysypání plechu
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Jahodová bublanina – recept
V míse metličkou promícháme mléko, vejce, cukr a olej. Přidáme mouku smíchanou s kypřícím práškem do pečiva. Důkladně promícháme do tekutého jemného těsta a vylijeme na máslem vymazaný a moukou vysypaný hlubší plech. Těsto poklademe očištěnými a omytými čerstvými jahodami.
Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 35 minut. Zda je jahodová bublanina upečená, zjistíme pomocí špejle. Jakmile se těsto na ni nelepí, můžeme vytáhnout a nechat vychladnout.
Tip: Před upečením můžeme jahodovou bublaninu posypat ještě plátky mandlí.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.