Krevety na česneku a bílém víně
Ingredience
- vyloupané krevety: 200 g
- bílé víno: 50 ml
- stroužky česneku: 5 ks
- petrželka: 2 PL
- máslo
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Krevety na česneku – recept
Krevety omyjeme a osušíme. Na větší pánvi rozehřejeme máslo, přidáme celé stroužky česneku a při mírné teplotě je zlehka osmažíme. Pozor ale, aby delší tepelnou úpravou česnek nezhořhl. Stroužky vyjmeme z pánve a můžeme je použít při servírování. Do pánve přidáme krevety a orestujeme je asi 3 minuty z každé strany. Podlijeme suchým bílým vínem a alkohol necháme vypařit. Nakonec přisypeme petrželku a už jen krátce prohřejeme.
Krevety na česneku podáváme s opečenou bagetkou jako lehký předkrm nebo chuťovku.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.