Mořský vlk v solné krustě
Ingredience
- mořský vlk: 1 ks
- hrubozrnná sůl: 500 g
- bílky: 3 ks
- citron: 1 ks
- snítky tymiánu: 2 ks
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Mořský vlk v solné krustě - recept
Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh a smícháme s hrubozrnnou solí. Pekáček nebo zapékací misku vyložíme pečicím papírem a rozprostřeme na něj asi třetinu solné směsi. Na sůl položíme omytou a osušenou rybu, do které jsme vložili snítky tyminu a kolečka citronu. Po celé ploše ryby navrstvíme zbytek soli.
Mořský vlk v solné krustě se peče asi 20 minut v troubě vyhřáté na 240 °C. Po upečení se solná krusta jednoduše odstraní.
Tip: Místo mořského vlka můžeme použít pražmu královskou.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.