Omáčka z hlívy ústřičné
Ingredience
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Na 2 porce:
200g hlívy ústřičné
lžíce másla
sůl a pepř
100ml smetany
případně mouka na zahuštění
Omáčka z hlívy ústřičné - recept
Hlívu očistíme a nakrájíme na menší kousky. Rozpálíme olej a hlívu podusíme. Třetinu hlívy ústřičné odebereme stranou, dvě třetiny množství rozmixujeme spolu se smetanou. Pokud by byla omáčka příliš řídká, přidáme trošku hladké mouky a krátce povaříme.
Po rozmixování do omáčky vrátíme zbylé kousky hlívy.
Omáčka z hlívy ústřičné se nejlépe hodí na těstoviny.
Omáčka z hlívy ústřičné se dá ozvlášnit i strouhaným sýrem nebo přidáním kuřecího či vepřového masa.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.