Pikantní kuřecí křidýlka na medu
Ingredience
- kuřecí křidýlka: 600 g
- tekutý med: 6 PL
- olivový olej: 2 PL
- sójová omáčka: 3 PL
- worchestrová omáčka: 2 PL
- stroužky česneku: 2 ks
- sladká paprika: 1 KL
- chilli koření: 1 KL
- mletý pepř: 1 KL
- sůl: 1 KL
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Pikantní kuřecí křidýlka na medu - recept
Pomocí metličky smícháme olej, med, sójovou a worchestrovou omáčku, veškeré koření a prolisovaný česnek. Mícháme tak dlouho, až vznikne hladká emulze. V medové marinádě necháme kuřecí křidýlka do druhého dne. Pekáček vymažeme olejem, vyskládáme do něj marinovaná křidýlka, přikryjeme a pečeme na 160 °C asi 40 minut. Odkrytá medová křidýlka necháme dopéct dozlatova odkrytá asi 20 minut.
Pikantní kuřecí křidýlka na medu můžeme také opéct na grilu. Během grilování potíráme křidýlka marinádou.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.