Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Podmáslový chléb z domácí pekárny Přílohy
18. 10. 2017 Přečteno: 4290x

Podmáslový chléb z domácí pekárny

Ingredience
- +
  • podmáslí: 300 ml
  • mléko: 180 ml
  • pšeničná chlebová mouka: 350 g
  • chlebová žitná mouk: 150 g
  • otruby: 1 PL
  • olivový olej: 2 PL
  • jablečný ocet: 1 PL
  • cukr krupice: 1 KL
  • drcený kmín: 2 KL
  • sůl: 2 KL
  • sušené droždí: 1.5 KL

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Podmáslový chléb z domácí pekárny - recept

Do pekárny nalijeme podmáslí, mléko, jablečný ocet a olivový olej. Přisypeme prosátou mouku, otruby a kmín. Do jednoho rohu dáme sůl, do druhého cukr, do třetího droždí a vše zahrneme moukou. Podmáslový chléb pečeme na základní program (Basic nebo Klasik), 750 g a tmavou kůrku. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

banánový chlebíček s arašídy.jpg Přílohy

Banánový chlebíček s arašídy

Banány rozmačkáme vidličkou, přidáme arašídové máslo, řecký jogurt, vejce, olej a lžíci medu. Přidáme prosátou špaldovou mouku, ovesné vločky a jedlou sodu. Všechny ingredience důkladně promixujeme, aby nám…

domaci-foccacia.jpg Přílohy

Domácí Focaccia

Mouku promícháme s lžičkou soli. Smícháme půl litru vlažné vody, olivový olej a rozdrobené droždí, zamícháme a necháme droždí rozpustit. Postupně naléváme do mouky, lehce mícháme. Mělo by nám vzniknout řídší…

domaci-celozrnny-chleb.jpg Přílohy

Domácí celozrnný chléb

Všechny suroviny smícháme a uhněteme těsto. Formu na chleba vymažeme máslem a můžeme vysypat semínky. Těsto nalejeme do formy. Dáme kynout na teplé místo. Chléb kyne asi 3 hodiny. Občas jej pokropíme trochou…

chlebova-polevka.jpg Přílohy

Chlebová polévka

Chléb nakrájíme na kostky a osmahneme na polovině másla. Cibuli očistíme, nakrájíme najemno a orestujeme na zbytku másla. K cibuli přidáme kmín a po chvilce restování jej zalijeme vývarem. Do vývaru přidáme…

Tip na recept

Kachní prsa na medu

Kachní prsa na medu

Kachní prsa omyjeme, osušíme a kůži nakrojíme do mřížky. Dáváme pozor, aby byla naříznutá jen kůže, nikoli maso. Smícháme med, citrónovou šťávu a tymián. Touto směsí potřeme osolená a opepřená kachní prsa tak,…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Doporučené recepty

Brokolicové špagety s lososem

Hlavní jídla: Brokolicové špagety s lososem

Netradiční omáčka na špagety z brokolice s grilovaným lososem. Filety z lososa osolíme, opepříme, zakápneme…

Jahodová marmeláda

Ostatní: Jahodová marmeláda

Jahody zbavíme stopek, opláchneme je a nakrájíme na libovolně velké kousky. Vložíme do hrnce a zalijeme citrónovou…

Pečená zelenina jako příloha

Přílohy: Pečená zelenina jako příloha

Mrkev a petržel překrojíme napůl, brambory, cibuli a červenou řepu nakrájíme na klínky, chilli a pažitku nadrobno.…