Pštrosí steak
Ingredience
- pštrosí steaky: 2 ks
- čerstvý tymián: 1 PL
- olivový olej: 2 PL
- hrubozrnná sůl
- čerstvě mletý pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Pštrosí steak - recept
Očištěné pštrosí maso potřeme olivovým olejem a posypeme z obou stran tymiánem. Vyšší steaky naklepeme pomocí zaťaté pěsti, paličku nepoužíváme! Maso necháme marinovat do druhého dne a před další úpravou ho necháme ohřát na pokojovou teplotu.
Pro přípravu pštrosích steaků použijeme pánev se silnějším dnem. Pánev rozpálíme bez použití oleje a maso na ní z každé strany opečeme 4 - 5 minut podle požadovaného propečení a tloušťky steaku. Na otočení používáme obracečku, ne vidličku, pak by z masa vytekla všechna šťáva. Pštrosí steaky necháme dalších 5 minut odležet a ochutíme je solí a čerstvě namletým pepřem.
Pštrosí steak podáváme s domácími hranolky a zeleninovým salátem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.