Rebarborový koláč
Ingredience
- Těsto
- 450g polohrubé mouky
- 130g moučkového cukru
- 90g cukru moučka
- 1ks prášku do pečiva
- 400g hladké mouky
- 30g kakaa
- 3 vejce
- 250g hery
- Náplň
- 90g cukru
- 150g cukru krupice
- 2 jablka
- 2 vejce
- 500g tvarohu
- 500g rebarbory
- 900g rebarbory
- 120g cukru moučka
- 1 citron
- 1 vanilkový cukr
- 1 lžička skořice
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Rebarborový koláč – postup přípravy
Jako první si vypracujeme těsto. Tuk utřeme s cukrem a přidáme vajíčka, kakao a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vypracované těsto si rozdělíme na dva kusy a oba dva vyválíme. Vezmeme si rebarboru, očistíme ji a nakrájíme na kousky. Z bílků si vyšleháme sníh. Poté se vrhneme na náplň:tvaroh si smícháme se žloutky, moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem a vyšlehaného bílku. Přidáme ještě jednu lžičku nastrouhané citronové kůry. Jeden díl těsta dáme na slabě vymazaný plech a potřeme ho tvarohovou náplní. Na náplň dáme nakrájenou rebarboru a posypeme cukrem a skořicí. Celé to přikryjeme druhým dílem těsta, a aby se nám to dobře upeklo, tak to propícháme vidličkou. Po upečení rebarborový koláč posypeme moučkovým cukrem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.