Roláda z mletého masa
Ingredience
- mleté maso (směs hovězí a vepřové): 400 g
- čerstvý špenát - balení: 1 ks
- nakládaná sušená rajčata: 3 ks
- strouhaný sýr: 50 g
- šalotka: 1 ks
- stroužky česneku: 2 ks
- majoránka: 1 KL
- vejce: 1 ks
- hladká mouka: 1 KL
- sůl
- pepř
- olej
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Roláda z mletého masa - recept
Šalotku a polovinu česneku nakrájíme nadrobno. Na pánvi necháme rozehřát trochu oleje, na kterém zpěníme šalotku, přidáme česnek a po 1 minutě čerstvý špenát. Osolíme, opepříme, necháme špenát tzv. zvadnout a pustit vodu. Necháme vychladnout, vymačkáme přebytečnou vodu a smícháme s nadrobno nakrájenými rajčaty a strouhaným sýrem.
Smícháme mleté maso, trochu soli a pepře, majoránku, vejce, zbytek prolisovaného česneku a mouku. Tuto směs rovnoměrně rozprostřeme na potravinovou folii a poklademe špenátovou směsí. Opatrně zamotáme pomocí folie roládu a zabalíme ji do alobalu.
Roláda z mletého masa se peče na 190 °C asi 30 minut v alobalu a dalších asi 15 minut bez alobalu dozlatova. Jako příloha se hodí bramborová kaše.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.