Škubánky s mákem
Ingredience
- brambory moučné: 500 g
- mouka hrubá: 150 g
- máslo: 125 g
- cukr moučkový: 150 g
- mletý mák: 50 g
- špetka soli
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Škubánky s mákem – recept
Brambory oloupeme, rozkrojíme a uvaříme téměř doměkka v osolené vodě. Poté část vody scedíme tak, aby byly brambory stále do poloviny ponořené, zbytek vody si necháme na později. Přidáme mouku a ještě 15 minut vaříme při mírné teplotě. Uvařenou směs rozšťoucháme co nejvíc dohladka. Můžeme si pomoci vařečkou o stěny hrnce. Asi po 10 minutách přestane směs lepit, podle potřeby ji můžeme ještě přisolit.
Rozpustíme máslo a namáčíme v něm lžičku, kterou tvoříme škubánky a pokládáme je na talíř. Škubánky posypeme mákem a cukrem a polijeme rozpuštěným máslem.
Škubánky s mákem můžeme ozvláštnit při servírování i strouhaným tvarohem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.