Svíčková Wellington
Ingredience
- hovězí svíčková: 400 g
- žloutek: 1 ks
- listové těsto (plát): 1 ks
- čerstvé žampiony {250} g
- francouzská hořčice {2} PL
- parmská šunka nebo anglická slanina {150} g
- olivový olej
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Svíčková Wellington – recept
Hovězí maso omyjeme, odblaníme a překrojíme na dvě poloviny. Osolíme, opepříme a osmahneme prudce na oleji ze všech stran, aby se maso zatáhlo. Poté hovězí vytáhneme, pomažeme francouzskou hořčicí a dáme vychladnout do lednice. Očištěné žampiony nakrájíme a rozdrtíme ponorným mixérem. Osolíme, opepříme a dáme na pánev. Dusíme po dobu, než se vypaří všechna voda a necháme vychladnout. Parmskou šunku rozložíme na potravinářskou folií, aby se šunka překrývala. Vytvoříme tak velkou plochu, aby se nám podařilo do ní zabalit maso. Na šunku dáme žampiony a doprostřed maso, které zabalíme a folii dobře utáhneme. Necháme v lednici 30 minut odležet.
Listové těsto rozdělíme na poloviny a potřeme žloutkem. Z masa odstraníme potravinářskou folií a uložíme ho doprostřed listového těsta. Těsto zabalíme, pořádně zaděláme okraje, aby nám nevytekla šťáva z masa. Dáme do zapékací mísy, ze všech stran pomažeme žloutkem a posypeme hrubozrnnou solí. Na horní straně listového těsta špejlí uděláme menší otvor, aby nám unikala pára. V rozehřáté troubě na 180 - 200 °C pečeme asi 35 minut na propečení "medium". Poté dáme na prkénko asi 10 minut odstát, rozřízneme na 3 cm plátky a podáváme. Hovězí svíčkovou můžete nahradit vepřovou panenkou.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.