Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Svíčková Wellington Hlavní jídla
18. 03. 2016 Přečteno: 5729x

Svíčková Wellington

Ingredience
- +
  • hovězí svíčková: 400 g
  • žloutek: 1  ks
  • listové těsto (plát): 1 ks
  • čerstvé žampiony {250} g
  • francouzská hořčice {2} PL
  • parmská šunka nebo anglická slanina {150} g
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

Svíčková Wellington – recept

Hovězí maso omyjeme, odblaníme a překrojíme na dvě poloviny. Osolíme, opepříme a osmahneme prudce na oleji ze všech stran, aby se maso zatáhlo. Poté hovězí vytáhneme, pomažeme francouzskou hořčicí a dáme vychladnout do lednice. Očištěné žampiony nakrájíme a rozdrtíme ponorným mixérem. Osolíme, opepříme a dáme na pánev. Dusíme po dobu, než se vypaří všechna voda a necháme vychladnout. Parmskou šunku rozložíme na potravinářskou folií, aby se šunka překrývala. Vytvoříme tak velkou plochu, aby se nám podařilo do ní zabalit maso. Na šunku dáme žampiony a doprostřed maso, které zabalíme a folii dobře utáhneme. Necháme v lednici 30 minut odležet.

Listové těsto rozdělíme na poloviny a potřeme žloutkem. Z masa odstraníme potravinářskou folií a uložíme ho doprostřed listového těsta. Těsto zabalíme, pořádně zaděláme okraje, aby nám nevytekla šťáva z masa. Dáme do zapékací mísy, ze všech stran pomažeme žloutkem a posypeme hrubozrnnou solí. Na horní straně listového těsta špejlí uděláme menší otvor, aby nám unikala pára. V rozehřáté troubě na 180 - 200 °C pečeme asi 35 minut na propečení "medium". Poté dáme na prkénko asi 10 minut odstát, rozřízneme na 3 cm plátky a podáváme. Hovězí svíčkovou můžete nahradit vepřovou panenkou.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 19 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

hovezi-loupana-plec.jpg Hlavní jídla

Hovězí loupaná plec

Hovězí loupanou plec očistíme, osolíme, opepříme a zprudka na pánvi zatáhneme. Do výpeku přidáme máslo, na kterém orestujeme očištěnou a na malé kostky nakrájenou zeleninu (mrkev, petržel, cibuli, rajčata).…

plnene-hovezi-zavitky.jpg Hlavní jídla

Plněné hovězí závitky

Hovězí plátky naklepeme na tenko a z obou stran osolíme a opepříme. Na pánvi necháme v troše oleje rozpustit máslo a připravíme na něm osolená a opepřená míchaná vajíčka tak, aby byla krémová. Jak na to, se…

hovezi-jatra-na-cibulce.jpg Hlavní jídla

Hovězí játra na cibulce

Hovězí játra zbavíme blan, omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Na sádle osmažíme na proužky nakrájenou cibuli, přidáme játra, krátce orestujeme, zaprášíme moukou, promícháme a zalijeme horkým vývarem.…

hovezi-na-pepri.jpg Hlavní jídla

Hovězí na pepři

Maso omyjeme, zbavíme blanek a nakrájíme na kostky, cibuli nakrájíme nadrobno. V hlubší pánvi nebo hrnci rozehřejeme sádlo a orestujeme na něm cibuli. Přidáme maso, necháme ze všech stran orestovat dotmava,…

Tip na recept

Velikonoční sekaná s vejci

Velikonoční sekaná s vejci

Začněte tím, že si starší rohlík nakrájíte na kostky a rozmočíte v misce s trochou mléka. Nasáklé pečivo poté rukama vymačkejte a vložte do větší mísy. Dále k němu přidejte mleté maso, vajíčka, najemno…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Doporučené recepty

Smetanové brambory s česnekem

Přílohy: Smetanové brambory s česnekem

Zapékací misku vymažeme máslem a stroužkem česneku, troubu předehřejeme na 180 °C. Oloupané brambory nakrájíme na…

Kopřivový koláč

Předkrmy a chuťovky: Kopřivový koláč

Nejprve se pusťte do těsta – tj. v míse si smíchejte hladkou mouku společně se čtyřmi lžícemi oleje, solí a také…

Kachna na pomerančích

Hlavní jídla: Kachna na pomerančích

Kachnu zbavíme přebytečné tučné kůže na krajích, omyjeme, osušíme papírovou utěrkou, potřeme olejem a důkladně…

Pstruh na grilu

Hlavní jídla: Pstruh na grilu

Pstruhy očistíme a na několika místech nařízneme kůži tak, abychom neporušili maso. Pstruhy po celé ploše (i…