Třešňová bublanina
Ingredience
- třešně: 500 g
- bílý jogurt – malý kelímek: 2 ks
- mouka hladká – kelímek: 3 ks
- cukr krupice – kelímek: 2 ks
- prášek do pečiva: 1 ks
- vejce: 2 ks
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Třešňová bublanina – recept
Tento recept má tu výhodu, že nemusíme nic vážit, na odměření mouky a cukru použijeme kelímky od jogurtu, který dáváme do bublaniny. Můžeme dát do bublaniny méně cukru, zvlášť pokud použijeme zavařené oslazené třešně.
Třešně odstopkujeme, umyjeme a vypeckujeme (můžeme použít čerstvé nebo zavařené, případně zamražené). V míse smícháme všechny ostatní ingredience. Troubu předehřejeme na 180 °C. Plech vyložíme pečicím papírem a nalijeme na něj těsto, na které pokládáme třešně. Plech s bublaninou vložíme do trouby a pečeme, dokud těsto nemá světle hnědou barvu. Špejlí zkontrolujeme, zda je třešňová bublanina upečená i uvnitř a nelepí se na špejli.
Třešňovou bublaninu necháme vychladnout a nakrájíme. Třešně můžeme nahradit i jiným ovocem, například jahodami, meruňkami nebo rybízem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.