![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--sladkosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--dieta.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--detske.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--raw.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlepek.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--rychlovky.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--testoviny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--lusteniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlaktozy.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--maso.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--ryby.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zverina.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vnitrnosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--gril.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--hravevareni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--luxusni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--alkohol.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zavareniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--imunita.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezcukru.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--domaci_pekarna.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--parnihrnec.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--prasarny.png)
![Třešňová bublanina](/img/clanky/915b3f6439e6ba373d6792a45fa0a146/tresnova-bublanina.jpg)
Třešňová bublanina
Ingredience
- třešně: 500 g
- bílý jogurt – malý kelímek: 2 ks
- mouka hladká – kelímek: 3 ks
- cukr krupice – kelímek: 2 ks
- prášek do pečiva: 1 ks
- vejce: 2 ks
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Třešňová bublanina – recept
Tento recept má tu výhodu, že nemusíme nic vážit, na odměření mouky a cukru použijeme kelímky od jogurtu, který dáváme do bublaniny. Můžeme dát do bublaniny méně cukru, zvlášť pokud použijeme zavařené oslazené třešně.
Třešně odstopkujeme, umyjeme a vypeckujeme (můžeme použít čerstvé nebo zavařené, případně zamražené). V míse smícháme všechny ostatní ingredience. Troubu předehřejeme na 180 °C. Plech vyložíme pečicím papírem a nalijeme na něj těsto, na které pokládáme třešně. Plech s bublaninou vložíme do trouby a pečeme, dokud těsto nemá světle hnědou barvu. Špejlí zkontrolujeme, zda je třešňová bublanina upečená i uvnitř a nelepí se na špejli.
Třešňovou bublaninu necháme vychladnout a nakrájíme. Třešně můžeme nahradit i jiným ovocem, například jahodami, meruňkami nebo rybízem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.