Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Zeleninový špíz Hlavní jídla
20. 10. 2017 Přečteno: 2399x

Zeleninový špíz

Ingredience
- +
  • barevné papriky 
  • cuketa 
  • lilek
  • červená cibule 
  • česnek
  • citrónová šťáva 
  • sůl 
  • pepř 
  • olivový olej 
  • rozmarýn 

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Super zdravé, doporučujeme

Zeleninový špíz – recept

Cuketu a papriky očistíme, podélně rozkrojíme a společně s lilkem nakrájíme na kousky. Cibuli nakrájíme na čtvrtiny a rozdělíme na plátky. Všechnu zeleninu dáme do misky a promícháme. 

Do citrónové šťávy přimícháme olivový olej, přidáme prolisovaný česnek, rozmarýn, sůl a pepř. Touto zálivkou zalijeme nakrájenou zeleninu a necháme odležet v chladu minimálně 15 minut. Naloženou zeleninu následně napichujeme střídavě na špejle. Dáme do pekáčku a pečeme v troubě na 190 °C asi 25 - 30 minut, přitom špízy několikrát otáčíme, aby byly rovnoměrně opečené. Zeleninové špízy můžeme připravovat i na grilu. 

Zeleninový špíz podáváme s pečivem a bylinkovým dipem.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!
Tip na recept

Pučálka

Hrách

Začněte tím, že si do mísy se studenou vodou nasypete hrách. Ten pak nechte přes noc bobtnat. Druhý den jej řádně propláchněte a vsypte do sklenice, kde bude klíčit asi tři dny. Každý den však musíte hrách…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Doporučené recepty

Likér z ledových kaštanů

Nápoje: Likér z ledových kaštanů

Do hrnce nalijeme šlehačku, nalámeme do ní ledové kaštany a čokoládu, vše přivedeme k varu za stálého míchání.…

Cibulové chutney [čatní]

Přílohy: Cibulové chutney [čatní]

Cibuli nakrájíme na kolečka. V hrnci na rozpáleném oleji cibuli pozvolna osmahneme, přidáme k ní část cukru a…

Dýňové pyré

Přílohy: Dýňové pyré

Dýni oloupeme (kromě dýně hokkaidó, kterou není třeba loupat), překrojíme a vydlabeme z ní semínka. Potom dýni…

Makový závin

Dezerty: Makový závin

Aby byl makový závin pěkně vláčný a chutný, je dobré si náplň přichystat už den předem, aby se hezky uležela.…