Špenátové rizoto
Ingredience
- kulatozrnná rýže (např. Arborio): 150 g
- čerstvý špenát: 400 g
- česnek - stroužky: 2 ks
- cibule: 1 ks
- zeleninový vývar: 500 ml
- bílé víno: 200 ml
- olivový olej: 2 PL
- máslo: 2 PL
- parmazán: 50 g
- muškátový oříšek
- bylinky
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Špenátové rizoto - recept
Cibuli, česnek oloupeme a nakrájíme. Na pánvi rozehřejeme olivový olej, na kterém zlehka orestujeme cibuli s česnekem. Přidáme propláchnutý špenát a chvíli podusíme. Přidáme rýži a restujeme ji asi 3 minuty. Poté zalejeme bílých vínem a necháme jej odpařit. Postupně přidáváme po naběračkách vývar a dusíme rýži do změknutí. Trvá to zhruba 20 minut.
Do rizota vmícháme změklé máslo, nastrouhaný parmazán a nasekané čerstvé bylinky. Nakonec dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.
Špenátové rizoto podáváme se strouhaným parmazánem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.