Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Tatarák z lososa Předkrmy a chuťovky
22. 09. 2017 Přečteno: 7383x

Tatarák z lososa

Ingredience
- +
  • čerstvý losos bez kůže: 300 g
  • dijonská hořčice: 1 KL
  • čerstvý kopr: 1 PL
  • šalotka: 1 ks
  • šťáva citronu
  • olivový olej
  • sůl

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Super zdravé, doporučujeme

Tatarák z lososa – recept

Lososa důkladně očistíme a maso nakrájíme na co nejmenší kousky. Přidáme najemno nakrájený kopr, šalotku a pokapeme olivovým olejem a citronovou šťávou. Posolíme, přidáme malou lžičku dijonské hořčice a promícháme. Necháme vychladit v ledničce.

Tatarák z lososa servírujeme na pečivu nebo krekru. Můžeme dozdobit plátkem citronu, snítkou kopru, ředkvičkou apod. Tatarák z lososa je velmi oblíbeným předkrmem. Skvěle k němu pasuje sklenička dobrého bílého vína.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 12 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

chlebicky-s-uzenym-lososem-.jpg Předkrmy a chuťovky

Chlebíčky s uzeným lososem

Žervé smícháme s nadrobno nakrájenou pažitkou, lehce zakápneme citronovou šťávou a potřeme jím na kolečka nakrájenou bagetu. Okurky nakrájíme na kolečka. Chlebíčky ozdobíme uzeným lososem, okurkou, koprem a…

koprova-omacka.jpg Předkrmy a chuťovky

Koprová omáčka

Z oleje a mouky připravíme jíšku, zalijeme vývarem a povaříme asi 25 minut. Přidáme ocet, osolíme a omáčku přecedíme přes jemné sítko. Přidáme smetanu pro zjemnění omáčky, krátce povaříme a zamícháme jemně…

fotolia_54238071_xs.jpg Předkrmy a chuťovky

Kulajda s houbami a koprem

Houby důkladně očistíme, nakrájíme na menší kousky a společně s nakrájenými bramborami necháme vařit. Až budou brambory téměř doměkka, přidáme smetanu smíchanou se lžicí mouky a povaříme ještě asi 10 minut.…

Tip na recept

Skotské vejce

Skotské vejce

Mleté maso smícháme se solí, pepřem, najemno nakrájenou petrželkou a jedním vejcem. Zbylá vajíčka uvaříme ve vodě po dobu 7 minut. Poté schladíme a oloupeme. Vajíčka obalíme v hladké mouce, dále v masové směsi…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Doporučené recepty

Moravský vrabec se zelím

Hlavní jídla: Moravský vrabec se zelím

Maso odblaníme a nakrájíme na větší kostky, cibuli a česnek nakrájíme nahrubo. Maso osolíme, opepříme, okmínujeme…

Domácí česneková pasta

Ostatní: Domácí česneková pasta

Oloupaný česnek vložíme do mixeru, přidáme sůl a zalijeme slunečnicovým olejem. Vše rozmixujeme na pastu, kterou…

Vafle

Dezerty: Vafle

Máslo rozehřejeme, mouku smícháme s kypřícím práškem. Do misky nalijeme rozpuštěné máslo, přidáme cukr, vanilkový…