Věnečky z odpalovaného těsta
Ingredience
- celá vejce: 4 ks
- voda: 300 ml
- tuk na pečení (Smetol/cukrářská Lukana/Hera): 150 g
- hrubá mouka: 150 g
- špetka soli: 1 ks
- mléko: 500 ml
- vanilkový pudink: 2 ks
- máslo: 200 g
- cukr moučka: 125 g
- vanilkový cukr: 1 KL
- moučkový cukr a mandlové plátky
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Věnečky z odpalovaného těsta – recept
Do hrnce dáme vařit vodu, tuk na pečení a sůl. Když je vše horké, zasypeme směs moukou a za stálého míchání spojíme v těsto. V míchání těsta pokračujeme do vlažna, pak přidáme vejce a těsto vyšleháme. Troubu rozehřejeme na 200 °C.
Plech vyložíme pečícím papírem a cukrářským sáčkem na něj nastříkáme věnečky. Věnečky dáme do trouby a pečeme dozlatova asi 20 - 25 minut. Během pečení troubu neotvíráme, aby se věnečky nesrazily. Ihned po vytažení je rozkrojíme.
Krém připravíme tak, že v mléce podle návodu uvaříme pudinky a necháme vychladnout. Máslo, cukr a vanilkový cukr zamícháme a postupně do směsi přidáváme pudink a šlehačem vyšleháváme do hladkého krému.
Na závěr věnečky z odpalovaného těsta naplníme krémem, posypeme přes sítko moučkovým cukrem a mandlovými plátky.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.