Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Broskvový kompot Ostatní
30. 05. 2018 Přečteno: 4971x

Broskvový kompot

Ingredience
- +
  • zralé broskve: 1 kg
  • voda: 1 litr
  • cukr krystal: 380 g

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

Broskvový kompot - recept

Broskve si vložíme na chvíli do vroucí vody, abychom je mohli snadno oloupat. Oloupané broskve rozpůlíme, vypeckujeme a vložíme do sterilovaných sklenic. V hrnci povaříme litr vody s cukrem, vychladlým nálevem poté zaléváme připravené broskve.

Broskvový kompot nakonec sterilujeme 20 minut na 80 °C, případně tak, jak jsme zvyklí. Kompot skladujeme na suchém a chladném místě.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 11 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

Tip na recept

Limetkový cheesecake

Limetkový cheesecake

Sušenky rozdrtíme najemno a smícháme s rozpuštěným máslem. Poté je rozprostřeme do vymazané formy a upěchujeme. Dáme péct do rozehřáté trouby na 180 °C. Ušleháme vejce s cukrem, krémový sýr smícháme se…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Doporučené recepty

Domácí máslo

Ostatní: Domácí máslo

Smetanu necháme v pokojové teplotě chvíli "zahřát" asi na 10 °C. Nalijeme do vyšší mísy a šleháme tak dlouho,…

Rybí škvarky z kapra

Předkrmy a chuťovky: Rybí škvarky z kapra

Kapří maso nakrájíme na pásky nebo kostky, smícháme s prolisovaným česnekem, osolíme, opepříme a necháme asi 30…