Caesar salát
Ingredience
- římský salát: 200 g
- bílý toustový chléb
- plátky slaniny
- parmezán
- sůl
- pepř
- Na zálivku:
- žloutky: 1 ks
- ančovičky: 1 ks
- olivový olej: 70 ml
- dijonská hořčice: 1 KL
- worcesterová omáčka: 1 KL
- citronová šťáva: 1 PL
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Caesar salát - recept
Nejdříve si připravíme zálivku. Všechny suroviny dáme do mixéru a rozmixujeme dohladka. Chléb nakrájíme na kostičky a nasucho opečeme na pánvi. Na stejnou pánev poté dáme opéct kousky slaniny. Jakmile se vypeče trochu tuku, slijeme ho, aby se slanina dále opékala a nedusila.
Římský salát natrháme na kousky, přelijeme připravenou zálivkou, rukama promícháme, osolíme a opepříme dle chuti.
Caesar salát se podává ihned po smíchání se zálivkou ozdobený krutony, slaninou a nastrouhaným parmezánem.
Diskuse k receptu: 1 příspěvky.