Chřestová polévka z bílého chřestu
Ingredience
- bílý chřest: 400 g
- drůbeží nebo zeleninový vývar: 400 ml
- cibule: 1 ks
- smetana: 125 ml
- oblíbené bylinky
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
V hrnci rozehřejeme olej, na kterém orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Chřest zbavíme dřevnatých konců a nakrájíme ho na 2 - 3 cm velké kousky. Chřest přidáme k orestované cibulce a zalejeme horkým vývarem. Přiklopíme a pozvolna vaříme, dokud není chřest měkký (okolo 10 minut).
K chřestu přilijeme smetanu a rozmixujeme za pomoci ponorného mixéru dohladka. Vzniklý krém osolíme a opepříme dle chuti. Chřestová polévka z bílého chřestu se může podávat teplá, ale také chlazená, dozdobit ji můžeme kousky vařeného chřestu, mandlovými opraženými lupínky, bylinkami, krutony nebo pokapat olivovým olejem.
Vytisknout stránku Stáhnout v PDF
Z chřestu odkrojíme dřevnaté části, které bývají v nejširším místě stonku. Ve vyšším hrnci přivedeme k varu osolenou vodu s citrónovou šťávou, vložíme do ní chřest na stojato tak, aby hlavičky byly nad…
Bílý chřest oloupeme, slupky ovšem nemusíme vyhazovat, budou se nám hodit na polévku. Vodu osolíme, přivedeme k varu a chřest povaříme asi 5 minut. …
Bílý chřest omyjeme, odstraníme hlavičky a dřevnaté konce. Ty však nemusíme vyhazovat a můžeme si je schovat na polévku. Na plotně přivedeme vodu k…
Společně s ostatními ingrediencemi do vývaru přidáme i morkové kosti. Ještě teplý morek vydlabeme a smícháme s moukou, strouhankou, žloutkem, nadrobno nasekanou petrželkou, trochou soli a pepře. Podle potřeby…
DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU
POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ
Bohužel, bez videa se cviky nedají správně cvičit.
velmi dobře napsáno , moc mi to pomohlo, děkuji
Moje snídaně již několik roků je jogurt....
Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...
Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...
Začněte nejprve tím, že si připravíte marinádu z citronové šťávy, olivového oleje (1 lžíce), suchého bílého vína,…
Hrušky zbavíme jádřince a nakrájíme na menší kousky. Hroznové víno vypeckujeme a společně s hruškami, mandlovým…
Začněte tím, že si ořežete tvrdé konce chřestu, omyjete jej a vložíte do hrnce s vodou. Zeleninu vařte na středním…
V hrnci na troše oleje rozpustíme máslo a necháme na něm zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme česnek a…
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.