Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Chřestové rizoto s hráškem Hlavní jídla
21. 03. 2018 Přečteno: 2239x

Chřestové rizoto s hráškem

Ingredience
- +
  • kulatozrnná rýže (např. Arborio): 150 g
  • zelený chřest - svazek: 1 ks
  • hrášek (může být i mražený): 100 g
  • cibule: 1 ks
  • zeleninový vývar: 600 ml
  • suché bílé víno: 100 ml
  • olivový olej: 4 PL
  • máslo: 1 PL
  • parmezán
  • sůl
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zdravé, neuděláte chybu

Chřestové rizoto s hráškem - recept

Na rozehřátém oleji necháme zpěnit nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme rýži, orestujeme a zalijeme vínem. Víno necháme odpařit a přidáme naběračku horkého vývaru. Při mírné teplotě a za občasného zamíchání necháme vývar vsáknout do rýže. Přidáme další naběračku vývaru a postup opakujeme, až je rýže měkká. To bude trvat asi 20 - 25 minut

Mezitím na jiné pánvi rozehřejeme trochu oleje a necháme na něm orestovat nakrájený chřest. Hrášek vhodíme do vroucí osolené vody a uvaříme do poloměkka. Chřest a hrášek vmícháme asi 5 minut před koncem vaření do rýže. 

Chřestové rizoto s hráškem nakonec zjemníme vmícháním másla a ozdobíme hoblinkami parmezánu.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 1 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

peceny-losos-s-chrestem.jpg Hlavní jídla

Pečený losos s chřestem

Troubu předehřejeme na 200 °C. Pečící mísu vymažeme olivovým olejem, vložíme filety z lososa a očištěný zelený chřest. Osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem a lososa citronovou šťávou. Pečeme asi 20…

michana-vejce-s-chrestem.jpg Hlavní jídla

Míchaná vejce s chřestem

Chřes na skus uvaříme v osolené vodě a prudce jej zchladíme v ledové vodě. Poté z chřestu odrojíme špičky a stonky nakrájíme na kostky. Na pánvi rozehřejeme máslo. Jarní cibulku nakrájíme na kolečka a vejce…

Tip na recept

Svíčková Wellington

Svíčková Wellington

Hovězí maso omyjeme, odblaníme a překrojíme na dvě poloviny. Osolíme, opepříme a osmahneme prudce na oleji ze všech stran, aby se maso zatáhlo. Poté hovězí vytáhneme, pomažeme francouzskou hořčicí a dáme…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Doporučené recepty

Pečená štika

Hlavní jídla: Pečená štika

Štiku očistíme, rozdělíme na porce, mírně osolíme a opepříme. Dno pekáčku vymažeme máslem a vyskládáme plátky…

Okurková zmrzlina neboli tříšť

Dezerty: Okurková zmrzlina

Nejprve si oloupejte salátové okurky a poté je nakrájejte na menší kousky. Zeleninu následně vložte do mixéru…

Cuketové bramboráky

Hlavní jídla: Cuketové bramboráky

Mladé cukety podélně překrojíme, vydlabeme měkkou dužinu se semínky a cuketu nastrouháme nahrubo. Nastrouhanou…

Soljanka

Polévky: Soljanka

Nakrájenou cibuli osmahneme na oleji, přidáme rajský protlak a zalijeme připraveným vývarem. Přidáme bobkový list,…