Domácí jahodová dřeň
Ingredience
- jahody: 250 g
- moučkový cukr: 50 g
- vanilkový cukr - sáček: 1 ks
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Domácí jahodová dřeň – recept
Z jahod odkrojíme stopky a pečlivě je omyjeme. Vložíme je do mísy a vidličkou rozmačkáme na požadovanou konzistenci (ideálně necháme několik menších kousků nerozmačkaných). Postupně přidáváme cukr podle sladkosti jahod (zmrazením se trocha sladkosti ztratí). Vanilkový cukr dáváme podle chuti. Jahodovou směsí naplníme kelímky (např. od jogurtu) nebo jiné mrazuvzdorné nádobky, vložíme je do mrazáku a necháme minimálně 1 hodinu mrazit.
Domácí jahodová dřeň je skvělá samostatně nebo ozdobená čerstvými jahodami.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.