![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--sladkosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--dieta.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--detske.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--raw.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlepek.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--rychlovky.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--testoviny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--lusteniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlaktozy.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--maso.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--ryby.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zverina.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vnitrnosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--gril.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--hravevareni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--luxusni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--alkohol.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zavareniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--imunita.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezcukru.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--domaci_pekarna.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--parnihrnec.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--prasarny.png)
![Dýňový cheesecake](/img/clanky/b214ca0120c057a8ba5034f81b1979a2/dynovy-cheesecake.jpg)
Dýňový cheesecake
Ingredience
- kakaové sušenky: 150 g
- máslo: 50 g
- dýně Hokkaidó: 400 g
- sýr philadelphia (nebo Lučina apod.): 400 g
- vejce: 3 ks
- třtinový cukr: 120 g
- kukuřičný škrob: 2 PL
- špetka skořice
- zakysaná smetana
- moučkový cukr
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Dýňový cheesecake - recept
Dýni zbavenou semínek nakrájíme na menší kostky a uvaříme doměkka (asi 25 minut). Vodu slijeme, dýni rozmixujeme na kaši a necháme vychladnout. Sušenky rozmixujeme, spojíme s rozehřátým máslem a směs upěchujeme na dno formy vyložené pečicím papírem.
Do dýňové kaše přidáme cukr, škrob, skořici, vejce a sýr a vše vyšleháme do hladkého krému. Krémem potřeme sušenkový korpus a pečeme na 170 °C asi 40. Dvířka trouby jen pootevřeme a necháme takto dýňový cheesecake vychladnout. Následně ho ještě necháme zatuhnout v lednici.
Dýňový cheesecake můžeme podávat se zakysanou smetanou smíchanou s trochou moučkového cukru.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.