Dýňový cheesecake
Ingredience
- kakaové sušenky: 150 g
- máslo: 50 g
- dýně Hokkaidó: 400 g
- sýr philadelphia (nebo Lučina apod.): 400 g
- vejce: 3 ks
- třtinový cukr: 120 g
- kukuřičný škrob: 2 PL
- špetka skořice
- zakysaná smetana
- moučkový cukr
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Dýňový cheesecake - recept
Dýni zbavenou semínek nakrájíme na menší kostky a uvaříme doměkka (asi 25 minut). Vodu slijeme, dýni rozmixujeme na kaši a necháme vychladnout. Sušenky rozmixujeme, spojíme s rozehřátým máslem a směs upěchujeme na dno formy vyložené pečicím papírem.
Do dýňové kaše přidáme cukr, škrob, skořici, vejce a sýr a vše vyšleháme do hladkého krému. Krémem potřeme sušenkový korpus a pečeme na 170 °C asi 40. Dvířka trouby jen pootevřeme a necháme takto dýňový cheesecake vychladnout. Následně ho ještě necháme zatuhnout v lednici.
Dýňový cheesecake můžeme podávat se zakysanou smetanou smíchanou s trochou moučkového cukru.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.