Dýňový salát
Ingredience
- malá dýně hokaido: 1 ks
- šalotka: 1 ks
- česnek - stroužek: 2 ks
- malé jablko: 1 ks
- bílé víno: 50 ml
- olivový olej
- máslo
- parmazán
- rozmarýn
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Dýňový salát - recept
Dýni oloupeme, vydlabeme lžící semínka a nakrájíme ji na malé kostky. Ty naskládáme do pekáče, osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem a vložíme do trouby na 200 °C. Mezitím si nakrájíme šalotku, nasekáme česnek a oloupané jablko pokrájíme na malé kostky. Na pánvi rozehřejeme olivový olej, na kterém zlehka orestujeme šalotku s jablky a česnekem. Když dýně v troubě změkne, přidáme ji na pánev. Zasypeme nasekaným rozmarýnem a zalejeme bílým vínem. Víno necháme odpařit. Poté přidáme trochu másla, osolíme a opepříme. Nakonec přidáme strouhaný parmazán a promícháme.
Dýňový salát se skvěle hodí k rybám.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.