Francouzská bageta
Ingredience
- hladká mouka - hrnek: 2 ks
- sušené droždí: 2 KL
- voda - hrnek: 1 ks
- olivový olej: 1 PL
- sůl: 1 KL
- cukr - špetka: 1 ks
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Francouzská bageta – recept
Z droždí, špetky cukru a teplé vody uděláme kvásek, který necháme vykynout. K mouce smíchanou se solí přidáme kvásek a vypracujeme na těsto. Necháme v teple kynout asi hodinu. Po vykynutí přesuneme na pomoučený vál, vytvarujeme bagetu, přikryjeme utěrkou a ještě 30 minut necháme kynout. Troubu předehřejeme na 220 ˚C. Na bagetě uděláme nožem tři zářezy. Na dno trouby dáme rozehřát nádobu s trochou vody, vložíme plech s bagetami a hned zavřeme. Pečeme 20 minut, dokud bagety nezezlátnou.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.