Hovězí ragú
Ingredience
- libové hovězí maso: 400 g
- cibule: 1 ks
- mrkev: 1 ks
- řapíkatý celer: 1 ks
- rajčata z konzervy: 200 g
- rajčatové pyré: 2 PL
- uzená slanina: 50 g
- česnek - stroužky: 2 ks
- hovězí vývar: 200 ml
- červené víno: 120 ml
- olivový olej
- bobkový list: 2 ks
- provensálské koření: 1 KL
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Hovězí ragú – recept
Hovězí maso nakrájíme na nudličky nebo menší kostky, mrkev na kolečka, slaninu a celer na malé kostičky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme. Na troše oleje orestujeme polovinu slaniny a cibuli dozlatova, přidáme mrkev, celer, česnek, bobkový list, osolíme, opepříme a restujeme společně asi 5 minut. Zeleninu odložíme stranou a do stejné pánve dáme mírně seškvařit zbytek slaniny, na kterém zprudka opečeme maso ze všech stran, aby se zatáhlo. Vrátíme zeleninu, přidáme provensálské koření, rajčatové pyré a víno. Tekutinu necháme vydusit asi na polovinu a přidáme horký vývar. Povaříme asi 15 minut, přidáme pokrájená rajčata a necáme ještě asi 30 minut vařit bez pokličky.
Hovězí ragú zhoustne a chutě se krásně propojí. Nakonec vytáhneme bobkový list a můžeme servírovat. Hovězí ragú se podává např. s rýží nebo bramborovou kaší.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.