Kedlubnové zelí
Ingredience
- větší kedlubny: 3 ks
- cibule: 1 ks
- hladká mouka: 1 PL
- olej
- drcený kmín
- sůl
- ocet
- cukr
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Kedlubnové zelí – recept
Kedlubny oloupeme a nastrouháme. Cibuli nakrájíme nadrobno, necháme na rozehřátém oleji zesklovatět, přidáme mouku a vytvoříme jíšku. Do cibulové jíšky přidáme nastrouhané kedlubny, podlijeme trochou vody, přidáme drcený kmín a mírně osolíme. Za občasného míchání vaříme asi 20 minut a podle potřeby doléváme během vaření vodu. Kedlubnové zelí nakonec ochutíme octem, osladíme a podle potřeby ještě dosolíme.
Kedlubnové zelí se skvěle hodí téměř ke všem plackám, ale i například k pečeným bramborám, na halušky nebo ke knedlíkům.
Tip: Listy z kedlubny je škoda vyhazovat, neboť obsahují ještě více vitamínu C, vápníku, draslíku a železa než samotná bulva. Proto důkladně omyté listy můžeme nakrájet na jemné proužky a přidat do kedlubnového zelí.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.