Cizrnový krém
Ingredience
- cizrna: 200 g
- cibule: 1 ks
- stroužky česneku: 1 ks
- smetana ke šlehání: 60 ml
- jemné ovesné vločky: 1 PL
- sůl
- olivový olej
- provensálské bylinky
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Cizrnový krém – recept
Cizrnu den předem propláchneme a namočíme do studené vody. Druhý den vodu slijeme a cizrnu vaříme ve vodě s trochou bylinek. Bylinky mohou být jak čerstvé tak i sušené. Nejlepší je použít saturejku, ta snižuje nadýmání po luštěninách.
Uvařenou cizrnu i se zbývající vodou z vaření rozmixujeme dohladka, osolíme ji a přilijeme smetanu. Zvlášť si orestujeme na oleji dozlatova cibulku. V poslední fázi přidáme nadrobno nasekaný česnek a jemné ovesné vločky. Vše krátce na mírném ohni restujeme. Těsně předtím, než vše vložíme do polévky, přidáme zahřát posekané bylinky. Cizrnový krém už jen krátce převaříme a necháme pod pokličkou 10 minut dojít.
Cizrnový krém ozdobíme čerstvými bylinkami.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.