Kokosky s marmeládou
Ingredience
- Na asi 30 ks
- Na kokosky:
- kokos: 100 g
- moučkový cukr: 100 g
- celé vejce: 1 ks
- bílek: 1 ks
- rybízová marmeláda: 1 PL
- špetka soli
- Na krém:
- cukr moučka: 2 PL
- žloutek: 1 ks
- mléko: 100 ml
- kukuřičný škrob: 1 PL
- vanilkový extrakt: 1 KL
- holandské kakao:1 PL
- Na kompletaci:
- marmeláda
- čokoláda
- piškoty
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Kokosky: Smícháme kokos, moučkový cukr, špetku soli, vejce, bílek a rybízovou marmeládu. Lžičkou namočenou ve studené vodě tvarujeme na plech vyložený pečicím papírem kokosky. Pečeme při teplotě 180 °C asi 10 minut dorůžova a necháme vychladnout na mřížce.
Krém: Škrob, kakao a žloutek rozmícháme v mléce, přivedeme k varu, při velmi mírné teplotě necháme zhoustnout a odstavíme. Přimícháme máslo a cukr a vymícháme do hladkého krému. Můžeme použít i šlehač.
Pomocí cukrářského sáčku naneseme krém po obvodu spodní části kokosek tak, aby uprostřed zůstalo volné místo na marmeládu. Lžičkou naplníme marmeládou a přiklopíme piškotem. Necháme vychladit v ledničce. Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu a spodní část s piškotem v ní namáčíme. Odkládáme na pečicí papír, kde necháme čokoládu zatuhnout.
Kokosky s marmeládou skladujeme v lednici.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.