Mandle v čokoládě
Ingredience
- mandle: 200 g
- vanilkový cukr: 1 PL
- kvalitní čokoláda: 160 - 200 g
- máslo: 40 g
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Mandle v čokoládě - recept
Mandle nakrájíme podélně na plátky, můžeme použít už hotové mandlové plátky. Máme-li pouze mandle se slupkou, spaříme je ve vroucí vodě a jednoduše sloupneme. Mandlové plátky necháme společně s vanilkovým cukrem opražit na suché pánvi dozlatova. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, do které zamícháme máslo a přidáme mandle. Lžičkou tvoříme hrudky, které necháme ztuhnout na pečicím papíru nebo potravinové folii.
Mandle v čokoládě vkládáme do papírových košíčků a uchováváme v chladu a suchu.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.