Pečená jitrnice s kysaným zelím
Ingredience
- jitrnice: 2 ks
- kysané zelí: 150 g
- cibule: 1 ks
- sádlo: 1 KL
- sůl
- drcený kmín
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Pečená jitrnice s kysaným zelím - recept
Na rozehřátém sádle necháme zpěnit nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme kysané zelí, kmín, osolíme a necháme dusit doměkka.
Největším problémem při pečení jitrnic je, že praskají. Eliminovat tohle riziko můžeme dvěma způsoby. Bud jitrnice na více místech propícháme špejlí s hrotem nebo je před pečením namočíme na minutu do horké (ale ne vřelé) vody a osušíme.
Troubu rozehřejeme na 190 °C, jitrnice vložíme na nepřilnavý pekáč (nasucho) a dáme péct na asi 25 - 30 minut. V polovině pečení jitrnice obrátíme.
Pečená jitrnice s kysaným zelím se může doplnit o vařené nebo šťouchané brambory.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.