Pečené brambory v popelu
Ingredience
- středně velké brambory
- sůl
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Pečené brambory v popelu - recept
Příprava ohniště je pro pečené brambory v popelu nejdůležitější a vyžaduje čas. Je totiž třeba vytvořit dostatečnou vrstvu popela. Důležité je, aby se brambory nedotýkaly žhavých uhlíků, ale pekly se opravdu jen v popelu. Brambory můžeme upéct dvěma způsoby:
- V alobalu: brambory nejprve pečlivě omyjeme, potřeme je olejem, osolíme, pevně uzavřeme do alobalu a vložíme do žhavého popela přibližně 20 cm od ohně a zahrneme. Necháme péct asi 1 hodinu.
- Bez alobalu: Brambory vložíme do žhavého popela, zahrneme a oheň můžeme nechat pomalu vyhasínat. Podle velikosti brambor necháme péct asi 40 - 50 minut. Vyhrabeme, očistíme od popela, rozlomíme a osolíme.
Pečené brambory v popelu můžeme podávat například s tvarohem, kouskem másla nebo jogurtovým dipem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.