Pečený candát se zeleninou
Ingredience
- filety z candáta: 400 g
- mladá cuketa: 1 ks
- lilek: 1 ks
- červená cibule: 1 ks
- rajčata: 2 ks
- stroužky česneku: 2 ks
- rajčatové pyré: 3 PL
- tymián
- sůl
- mletý pepř
- limetka
- petrželka
- olivový olej
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Pečený candát – recept
Candáta několikrát nařízneme na kůži tak, abychom neprořízli maso, osolíme a opepříme. Rajčata nařízneme do kříže, spaříme ve vroucí vodě (stačí okolo 20 až 30 vteřin), ihned zchladíme a oloupeme. Česnek nakrájíme na jemné plátky, lilek a cibuli na kostičky a cuketu na kolečka.
Na pánvi rozehřejeme olej, na kterém orestujeme cibuli, cuketu a lilek. Přidáme rajčatové pyré, česnek, petrželku, podle chuti osolíme, opepříme a ochutíme čerstvým tymiánem. Rajčata zbavíme dužiny a nakrájíme k hotové zelenině.
Candáta dáme na plech vyložený pečicím papírem, který jsme pomazali trochou olivového oleje. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 20 minut dozlatova. Na talíři rybu pokapeme limetkovou šťávou.
Pečený candát se zeleninou je výborné a zdravé jídlo vhodné i pro redukční dietu.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.