Polévka minestrone
Ingredience
- bílé fazole: 150 g
- menší brambory: 2 ks
- cibule: 1 ks
- stroužky česneku: 2 ks
- mrkev: 1 ks
- řapíkatý celer: 1 ks
- rajčata: 2 ks
- hrášek: 2 PL
- bylinky (petržel, libeček,...)
- olivový panenský olej
- sůl
- pepř
- parmazán
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Polévka minestrone – recept
Fazole necháme namočené ve studené vodě přes noc a další den je ve stejné vodě povaříme 20 minut. Na rozpáleném oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, nakrájenou mrkev a řapíkatý celer. Po chvíli přidáme i oloupané a na kostičky nakrájené brambory. Promícháme a přihodíme spařená a oloupaná rajčata. Vše zalijeme vodou nebo zeleninovým vývarem, přidáme prolisovaný česnek, fazole, hrášek a přivedeme k varu. Přidáme trochu soli a pepře a vaříme asi 20 minut. Nakonec přidáme nadrobno nakrájené bylinky.
Polévka minestrone se servíruje s kapkou olivového oleje a s nastrouhaným parmazánem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.