![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlepek.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--rychlovky.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--dieta.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--detske.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--raw.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--testoviny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--lusteniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlaktozy.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--maso.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--ryby.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zverina.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vnitrnosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--gril.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--hravevareni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--luxusni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--alkohol.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zavareniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--imunita.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--sladkosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezcukru.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--domaci_pekarna.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--parnihrnec.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--prasarny.png)
![Pomazánka z droždí](/img/clanky/072e1e3cba6da6b2c2b67c1466292a76/fotolia_149285683_xs.jpg)
Pomazánka z droždí
Ingredience
- droždí {80} g
- másla {0,5} PL
- cibule {0,5}
- vejce {1}
- pažitka
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Cibuli si pokrájíme najemno, rozehřejeme na pánvi olej. Vhodíme na něj nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Poté přidáme rozdrobené droždí, ochutíme solí a pepřem. Za stálého míchání restujeme několik minut, dokud se droždí nerozvoní. Do této směsi všleháme vejce, které za stálého míchání necháme srazit.
Pomazánka z droždí se dá podávat na chlebu za tepla i za studena. Tento základní recept můžeme vylepšovat a obměňovat. Kromě samotného droždí a vejce můžeme přidat tvaroh nebo nastrouhaný polotvrdý sýr, dochucovat můžeme nasekanou nakládanou okurkou nebo hořčicí. Pokud nepohrdneme dobrým kvalitním masem, může pomazánka z droždí obsahovat i nakrájené libové uzené. Na ozdobu je výborná pokrájená pažitka.
Vytisknout stránku Stáhnout v PDF
Vlažné mléko smícháme ve větším hrnku se lžící cukru a nadrobeným droždím. Přidáme tolik mouky, aby nám vzniklo řídké těsto. Dáme na teplé místo a počkáme až nám vzejde kvásek.
Očistíme si zeleninu. Cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev, petžel a brambory na malé kostičky. V hrnci rozehřejeme máslo, na kterém orestujeme cibulku. Přidáme nadrobené droždí a asi 2 minuty restujeme. Poté…
Výhodou této buchty je, že nemusíme nic vážit, potřebné ingredience odměříme v jakémkoliv hrnku, důležité je pouze zachovat poměr. Troubu předehřejeme na 180 °C. Meruňky omyjeme, osušíme a vypeckujeme. V míse…
DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU
POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ
To co je zde o kozorohu napsáno, jsou jen lži. Tohle bych spíš trestal upálením.
Se schizofrenií nejsem v životě spokojený a štastný, žiju v neustálích obavách, ve strachu a v neduvěře k sobě...
Dobry den, rada čtu horoskopy ale tech reklam co tam skáče neustále ,clovek se nemuze soustředit a nastvane je...
Zdravé stravování jsem si vyzkoušela taky, objednávala jsem čtyři měsíce a s jídlem a výslednou váhou jsem spo...
Hodně zajímavých slev je také na https://slevovykupon.net/
Těstoviny uvaříme podle návodu v osolené vodě, do které kápneme trochu olivového oleje. Jakmile jsou těstoviny…
Kuskus připravíme dle návodu, jen místo vody použijeme zeleninový vývar. Na pánvi orestujeme na trošce oleje…
Nejdříve si zelené fazolky očistíme od tvrdých konců a uvaříme ve slané vodě. Vaříme je téměř doměkka (asi 8 minut…
Maso prošpikujeme slaninou a osolíme. Vložíme do hrnce s rozpáleným olejem a ze všech stran zprudka opečeme. Maso…
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.