Pórková pomazánka
Ingredience
- tvaroh: 125 g
- řecký jogurt: 2 PL
- pórek dle chuti
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Pórek nakrájíme, smícháme s tvarohem a řeckým jogurtem, podle chuti osolíme. Pak dáme odležet na několik hodin do lednice. Syrová cibulová zelenina může některým lidem působit zažívací problémy, proto je dobré ji nejdříve před použitím spařit horkou vodou. Necháme ji okapat, pak ji propláchneme studenou vodou a dáme vychladnout. Jakmile zchladne, můžeme zamíchat s tvarohem a jogurtem.
Pórková pomazánka se podává k pečivu nebo také jako dip k syrové, na proužky nakrájené, zelenině.
Vytisknout stránku Stáhnout v PDF
Vejce uvaříme natvrdo. Ricottu smícháme se solí, špetkou pepře, hořčicí a nadrobno nakrájenou pažitkou. Přidáme na malé kousky nakrájená vejce. Konzistenci pomazánky doladíme přidáním zakysané smetany. Nakonec…
Máslo necháme změknout v pokojové teplotě, což můžeme urychlit tím, že ho nastrouháme nahrubo. Smícháme máslo, majonézu, hořčici, kečup, nastrouhaný salám a okurky, nadrobno nakrájenou cibulku, podle chuti…
Jehněčí omyjeme, osušíme, zbavíme blan, kost neodstraňujeme. Česnek oloupeme, prolisujeme, smícháme se solí a trochou oleje a směs vetřeme do masa. Maso necháme uležet minimálně 3 hodiny, lépe přes noc. …
DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU
POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ
Nejlepší je pozice na boku
Bohužel, bez videa se cviky nedají správně cvičit.
velmi dobře napsáno , moc mi to pomohlo, děkuji
Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...
Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...
Zeleninu nakrájíme na malé kousky a uvaříme ve vývaru do poloměkka. Filety ryby rozkrájíme a dáme povařit do…
Květy z bezinky vložíme do velké zavařovací sklenice nebo džbánu a zalijeme dvěma litry vody. Zakryjeme plátýnkem,…
Nejdříve připravíme sirup smícháním krystalového cukru, medu, vody a citronové šťávy, které necháme na mírném ohni…
Asi dvě hodiny před přípravou naložíme rozinky do rumu, množství rozinek přizpůsobíme vlastní chuti. Smícháme…
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.