Krůtí stehna na zelenině
Ingredience
- krůtí stehna: 2 ks
- mrkev: 2 ks
- petržel: 2 ks
- zeleninový vývar: 200 ml
- petrželka: 2 PL
- čerstvá majoránka: 2 PL
- sůl
- pepř
- olej
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Krůtí stehna na zelenině – recept
Mrkev a petržel nakrájíme na kostky, petrželku a majoránku nasekáme najemno. Troubu rozehřejeme na 200 °C. Omytá a očištěná krůtí stehna na troše oleje opražíme na pánvi ze všech stran a v pánvi s výpekem opečeme mrkev a petržel asi 10 minut. Krůtí stehna dáme do pekáčku na zeleninu, přidáme nasekané bylinky a zalijeme zeleninovým vývarem, osolíme a opepříme. Pečeme asi 40 - 50 minut doměkka.
Krůtí stehna na zelenině podáváme s bramborem nebo dušenou rýží.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.